Met ingang van 25 augustus 2015 heeft Het Markehuis de beschikking over zonnepanelen op het dak van de sporthal. Firma Techniko uit Ekehaar heeft de installatie verzorgd. Nu kunnen we voor een heel groot deel of zelfs helemaal in onze eigen elektriciteitsbehoefte voorzien. Dit betekent natuurlijk een enorme besparing, aangezien energie een fikse kostenpost is! Omdat we de kosten van de zonnepanelen en de installatie volledig vergoed krijgen vanuit het duurzaamheidsfonds van de gemeente Aa en Hunze, hebben we direct al voordeel. We zijn hier dan ook erg blij mee en spreken onze dank uit aan de gemeente!

Op het moment van het schrijven van dit bericht hebben we al 72 kWh opgewekt! De CO2-uitstoot is daardoor met 35,83 kg beperkt, we hebben 0,12 boom geplant en 277 gloeilampen een hele dag van stroom voorzien. Prachtige milieu-effecten toch?

DJI_0054DJI_0050

 

 

 

 

 

We zullen regelmatig updates met jullie delen over de stand van zaken. Omdat een display erg duur bleek te zijn, hebben we daar niet voor gekozen. Dus zullen we prints van ons zogenaamde ‘dashboard’ van het computerprogramma SolarEdge op de publicatieborden in Het Markehuis hangen met de standen. Laat de zon maar stralen!

Wordt vervolgd….

Zonnepanelen op ons dorphuis
Getagd op: